Az internethozzáférés-korlátozás szabályozása Indiában a bírósági gyakorlat tükrében - Gosztonyi, Gergely (In Medias Res, 2024)
Bár az alapvető jogok védelme szempontjából létfontosságú lenne, hogy mindenki korlátlanul férhessen hozzá a nyílt, biztonságos és megbízható internethez, India öt egymást követő évben a legtöbb internetkorlátozást alkalmazta a világon, és az ismert leállítások és korlátozások száma talán nem is tükrözi a teljes valóságot. A tanulmány az internetkorlátozások indiai jogi kereteit mutatja be az ország bírói gyakorlatán keresztül, és megkérdőjelezi, hogy a tervezett „korszerű és jövőbe mutató mutató jogi keret”, a Digital India Act megoldja-e a nem mindig indokolt korlátozások gyakorlatát, mivel a kormány a jelek szerint 2024-ben is folytatta korábbi gyakorlatát.