A bűncselekmény helyszíne: az internet: Bizonyítási és eljárási nehézségek az interneten elkövetett bűncselekmények kapcsán - Békés, Ádám; Gépész, Tamás (In Medias Res, 2024)
A jelen tanulmány célja, hogy a kiberbűnözéshez, különösen az interneten elkövetett bűncselekményekhez kapcsolódó rövid bevezetést, általános kérdésfeltevéseket követően büntetőeljárás-jogi fókusszal mutassa be a jelenlegi magyar szabályozás és jogalkalmazási gyakorlat anomáliáit. A tanulmány törekszik a témáról átfogó és gyakorlatorientált képet adni a kibertérben az interneten elkövetett bűncselekményekhez kapcsolódó esetleges nemzeti nyomozás általános és konkrét problémáinak, nehézségeinek bemutatásával, kitérve a nemzetközi bűnügyi együttműködés kapcsán felmerülő kérdésekre is. A felvázolt problématérkép alapján a gyakorlat számára is hasznosítható következtetésekkel és azok alapján – legalább az általánosság szintjén – jövőbeli megoldási javaslatokkal zárul a tanulmány. A hatékonyabb büntetőjogi fellépés érdekében a klasszikus büntetőjogi gondolkodáshoz és jogalkalmazáshoz képest egyfajta paradigmaváltás iránti igényt fogalmaz meg a digitális térben, különösen az interneten elkövetett bűncselekményekre vonatkozóan.